Project Engineer

Functieomschrijving

Vacature Project Engineer in Noord-Scharwoude, regio Alkmaar | 40 uur

Demaco staat voor hightech en wereldtop. Er werken bij Demaco medewerkers die vooroplopen in de markt, die de standaard bepalen op een speelterrein van het hoogste niveau. Ben jij diegene die nooit stilstaat en zelf op onderzoek uit gaat? Wij zijn op zoek naar twee project engineers die ons team op de afdelingen Systems en ASU/LNG komt versterken. Continue willen verbeteren, dat is nodig om aan de top te blijven. Herken jij jezelf hierin?

Om deze rol bij Demaco goed te vervullen ben je proactief, pragmatisch ingesteld, heb je een goede mentaliteit en ben je een teamplayer. Samen met jouw collega’s denk jij mee met onze klanten waardoor wij altijd in staat zijn om hoogstaande oplossingen te bedenken voor complete en complexe engineeringsvraagstukken.


Wat jij gaat doen als Project Engineer bij Demaco

Jij bent het technisch aanspreekpunt voor de klant gedurende het project. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het vertalen van klantspecificaties in een voorontwerp, binnen afgesproken planning en budgetten. Tijdens dit proces zullen de nodige cryogene, thermodynamische en stromingsberekeningen moeten worden uitgevoerd. Ook ben je uitvoerend en verantwoordelijk voor het construeren en begeleiden van projecten op het gebied van cryo- en vacuümtechniek. Hierbij begeleid je het detailleringstraject en de controle op productiedocumenten. Je zorgt voor het uitbouwen, delen en gestructureerd vastleggen van de cryogene kennis.

Binnen het project wordt er functioneel leiding gegeven aan tekenaars, constructeurs en/of monteurs. Jij zorgt voor een goede projectoverdracht met hierbij instructies voor de afdelingen werkvoorbereiding, productie en montage. Jij hebt regelmatig overleg met de projectleider en ook onze Manager Engineering & Procurement wordt graag geïnformeerd en betrokken wanneer dit nodig is.


Wat verwachten wij van onze nieuwe project engineer?

Je bent innovatief, betrouwbaar, nauwkeurig en een persoon die denkt in oplossingen. Hierbij heb je een pragmatische instelling waarbij je goed prioriteiten kunt stellen en kan communiceren op elk gewenst niveau. Een gezonde dosis humor kunnen wij wel waarderen. Jij voelt je op jouw plek in een compact engineerteam en internationaal reizen is voor jou geen probleem.

Daarnaast heb jij:

 • een afgeronde HBO in de richting van Werktuigbouwkunde/Mechanical Engineering;
 • werkervaring in het ontwerpen en bouwen van installaties op cryogene gassen of aanverwante technieken is een pré. Ben je een starter of mis je specifieke ervaring, neem dan ook zeker contact met ons op: wij leiden je verder op!;
 • ervaring in een vergelijkbare functie zou mooi zijn;
 • kennis van en ervaring met geautomatiseerde (ERP-)informatiesystemen, MS-Office en CAD;
 • affiniteit voor projectenorganisaties en een internationaal opererend MKB-productiebedrijf;
 • kennis en ervaring op het gebied van cryogene toepassingen, ontwerpcodes, PED, en 3D ontwerpsoftware (zijn een pré);
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Duits is een pré).


Wat jij van ons mag verwachten bij Demaco

Werken bij Demaco betekent werken in een goede sfeer. Onze medewerkers zijn trots op onze organisatie. Wij werken goed samen, zijn behulpzaam naar elkaar en er is voldoende humor aanwezig. We bieden om te beginnen een jaarcontract maar hebben de intentie een vast dienstverband aan te gaan. Bij ons heb je recht op 40 vrije dagen en wanneer de situatie daar om vraagt is er de mogelijkheid om thuis te werken. Verder hebben we een goede pensioenregeling, is er een reiskostenvergoeding en zijn wij goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wij bieden jou ook:

 • de kans om een bijdrage te leveren aan diverse grote projecten binnen een dynamisch bedrijf;
 • een uitdagende functie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief;
 • een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Metalektro zoals je dat van ons gewend bent.
 • ruimte om op eigen wijze gestalte te geven aan deze functie;
 • een solide organisatie die gekenmerkt wordt door korte lijnen en een platte organisatiestructuur;


OK. En nu?

Ben jij dé project engineer die wij zoeken en geïnteresseerd in deze functie? Neem dan zeker contact met ons op. Stuur een email met daarin je motivatie naar Wendy Vega (Manager HR, wv@demaco.nl) en doe daar meteen je cv bij. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met onze Manager Engineering & Procurement, de heer Marco Roos, via 0226-332100 of mr@demaco.nl. Wil je meer informatie over Demaco, kijk dan op https://demaco-cryogenics.com. Je kunt ons ook volgen op Facebook en LinkedIn en op YouTube kun je in meerdere filmpjes zien wat wij doen.


Demaco: Altijd op zoek naar nieuwe Cryogenen

Het werkveld van Demaco is Cryogenie. Een zeer gespecialiseerd kennisgebied zorgvuldig opgebouwd in de afgelopen 30 jaren. Het is de techniek die zich bezighoudt met extreem lage temperaturen waarbij bijvoorbeeld vloeibare industriële gassen als koelmiddel worden gebruikt. De Cryotechniek gaat hand in hand met hoog vacuüm. De extreem lage temperaturen vragen nou eenmaal om extreme isolatie en hoog vacuümtechniek maakt dat mogelijk.

Demaco past deze technieken wereldwijd toe bij producenten van industriële gassen en voor eindgebruikers van vloeibaar gas, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische en medische bedrijven en de automotive of ruimtevaart sector. Ook researchinstituten als CERN, DESY of FERMILAB en diverse internationale universiteiten werken nauw samen met Demaco. In veel gevallen gaat het om het transport en de conditionering van vloeibaar stikstof, vloeibaar helium en vloeibaar aardgas. Demaco adviseert over, engineert, produceert, test, installeert, documenteert, certificeert en onderhoudt cryogene infrastructuren over de hele wereld.

Functievereisten

It’s all about Cryogenius.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet nodig, wij vinden onze nieuwe collega zelf.